Zorgboerderij

Streekboerderij Daniken is onderdeel van Stichting Ophovenerhof, welke op twee locaties dagbesteding biedt en binnen de locatie te Sittard zijn er een 3 tal woonvormen.

De dagbesteding wordt geboden in de vorm van werkzaamheden op de boerderij, zoals dierverzorging, beheer en onderhoud terrein en gebouwen, tuin, huishoudelijke werkzaamheden, creatief, houtbewerking, verkoop van consumpties (terras) en eigen gemaakte producten.

Je werkt in een groene en rustige omgeving waar voldoende ruimte is voor persoonlijk wensen en doelen.
Werktijden : Maandag t/m Vrijdag 9.00 uur tot 16.00 uur (ook halve dagen mogelijk)

Video Bekijk onze video

Doelgroep

Streekboerderij Daniken biedt zorg aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of psychische beperking die niet of moeilijk deel kunnen nemen aan de arbeidsmarkt.

De geboden zorg kenmerkt zich met de volgende punten:

  • Kleinschaligheid;
  • Persoonlijke en respectvolle bejegening;
  • Het bieden van een veilige woon/werk omgeving

De zorgvraag van de deelnemers is binnen de Stichting het belangrijkste. Productie is ondergeschikt aan de zorgvraag van de deelnemer. Deelnemers leveren een bijdrage aan het maatschappelijke gebeuren. Op dit moment zijn en in totaal ± 25 deelnemers uit de gehele regio aanwezig.

De doelgroep is heel divers waardoor iedereen zijn/haar eigen gespecificeerde hulpvraag heeft, die aansluit bij de mogelijkheden en de beperkingen van de deelnemer. Er wordt dus voornamelijk uitgegaan van de mogelijkheden van de cliënt. Op deze manier wordt er gezocht naar een passende dagbesteding.

De volgende twee begrippen zijn erg belangrijk binnen onze Stichting, het vergroten van eigenwaarde en zelfvertrouwen bij de deelnemers.

Activiteiten en werkzaamheden

Hou je van dieren, heb je groene vingers en vind je het fijn buiten en in de natuur te werken? Dan ben je bij Streekboerderij Daniken op je plek!

Is het buiten werken en de dieren niet helemaal jou ding? Geen probleem dan kun je ook, huishoud werkzaamheden verrichten, creatief bezig zijn of houtbewerken ,bakken en inmaken en natuurlijk onze bezoekers voorzien van koffie met wat lekkers, ijsjes etc. en de verkoop van onze eigen gemaakte producten.

Neem contact op!

Financiering van de zorg

Een dagbestedingsplek kan gerealiseerd worden via PGB, ZIN of vanuit de WMO

In Nederland is het, voor als nog,  zo geregeld dat wanneer je zorg nodig hebt, je een indicatie van het CIZ ( Centrum Indicatiestelling Zorg) moet hebben. Wanneer je deze indicatie toegewezen hebt gekregen kun je zelf bepalen of je de zorg wilt afnemen via ZIN ( Zorg in Natura) of via PGB ( Persoonsgebonden Budget).

Kies je voor ZIN dan rekent het Zorgkantoor rechtstreeks af met de zorgverlener, deze moet dan wel door het Zorgkantoor zijn toegekend. Wanneer je hebt gekozen voor PGB krijg je een budget waarmee je zelf je zorg kunt inkopen. Je bent dan wel zelf verantwoordelijk voor de manier waarop je dit budget uitgeeft.

Bij Streekboerderij Daniken werken we voornamelijk met PGB, daarnaast leveren we voor een aantal cliënten ZIN. Dit doen we door als onderaannemer voor andere organisaties de zorg aan te bieden.

Neem contact op!

Vervoer

Voor een gedeelte van onze cliënten regelen wij het vervoer van en naar de Streekboerderij. Dit wordt gedaan door Hub, Rick, Ben en Wiel. Vertrouwde chauffeurs die al jaren naar tevredenheid rijden. Om voor dit vervoer in aanmerking te komen moet je binnen je budget ook een bedrag voor vervoer hebben toegewezen gekregen.

Vrijwilligers

Bij Streekboerderij Daniken worden we ondersteunt door een groep zeer waardevolle vrijwilligers. Zo ondersteunen ze tijdens het weekend bij de dierverzorging en de verkoop van consumpties, helpen ze bij de werkzaamheden in de activiteiten van de deelnemers en doen ze veel onderhoud en kluswerkzaamheden om de boerderij op en top te houden. Bij interesse in vrijwilligerswerk kunt u contact zoeken per mail of telefonisch.

word een vriend

Kom op bezoek

Let wel even op de openingstijden

maandag gesloten

van 1 maart tot 1 november

dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00u
zaterdag & zondag 11.00-17.00u

van 1 november tot 1 maart

dinsdag t/m vrijdag 10.00-16.00u 
zaterdag & zondag 11.00-16.00u

Zeldzame huisdierrassen

We hebben ze.

Kom eens langs om te kijken welke we allemaal hebben.

Meer informatie nodig?

Stuur een email